KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. július 17., kedd

SOMOGYI BETYÁR: VÉSZKIJÁRAT


Egy hónapi hallgatás után, július 11-én bizakodásra okot adó bejegyzés jelent meg a kaposvári punkrock csapat, a Vészkijárat Facebook oldalán. A fiúk hírt adtak róla, hogy hallgatásuk oka nem a langymeleg tespedés krónikus betegségének elkapása, hanem inkább a kreatív barkácsolás a zenelaborban. Két új nótával fognak minket hamarosan megörvendeztetni.


A 2003 körül szerveződött banda néhány változás után a Balassa Krisztián (dob), Deák Ákos (ének/gitár), Tuli Krisztián (ének/gitár), és Szontágh Péter (basszusgitár) felállásban állapodott meg. 2007-ben jelent meg első, nyolcszámos korongjuk A kezdet vége címmel. Ezt követte az Őszintén című anyag 2009-ben, aminek kapcsán már a kritikai is felfigyelt rájuk. (A lemezek letölthetők a zenekar hivatalos weboldaláról.)
Túl azon, hogy a punk minden és mindenki ellen lázad, a Vészkijárat inkább a tudatosabb szerzemények híve. A megfogalmazott kérdéseik a mindennapok nyelvén, könnyen átélhető szituációk mentén vetődnek fel a dalszövegekben. Társadalomkritika és szórakoztatás mindig is megfért a művészetben, a könnyűzenében egyaránt. A Vészkijárat nem a punk 'main streamje' mielőtt bárki is dallamos popmelódiákat várna, mindenesetre a rádió barátabb fajtából való lázadózene.
A zenekar 4 videót kínál fel a weboldalukon, ami nem garancia, hogy csak annyi van, de úgy tűnik a facebook őket is térdre kényszerítette posztolás tekintetében, eléggé elhanyagolták a bejegyzéseket (ami a magamfajta böngészőknek alaposan megnehezíti a munkáját) Álljon most itt az Annyiszor című klip, ami a zenekar és a szintén kaposvári, de filmes vonalon csapató 21orban közös rendezésében készült. A felvétel a 2009-es Őszintén című nagylemezről származik.
Július 15-én pedig ez a másik facebookos bejegyzés tűnt fel: "Tegnap elkészültünk a két új számmal, és már a markunkban van, hogy megoszthassuk veletek! Este meg is ünnepeltük a romantikus pesti éjszakában és amint újra életre kapunk elindulunk hazafele, persze még egy balatoni pancsolást útba ejtve. "
Kalandra fel tehát, kislemeznyi anyaggal ajándékozza meg rajongóti a Vészkijárat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése